Confidenţialitate

Alegeri SUA: Hillary Clinton a câștigat în primul oraș care a votat

Hillary Clinton a câştigat deja alegerile în prima localitate care a votat.

În orașul Dixville Notch din statul american New Hapshire lupta deja s-a tranșat. Acolo, prin tradiție, persoanele cu drept de vot se strâng la miezul nopții și votează iar rezultatele sunt anunțate câteva minute mai târziu. Democrata Hillary Clinton a obținut cele mai multe voturi.

Peste 120 de milioane de americani aleg al 45-lea preşedinte al Statelor Unite dintre democrata Hillary Clinton şi republicanul Donald Trump. 

Cei doi au anunțat că fac campanie până în ultimul moment, apoi se vor îndrepta către New York pentru a aștepta rezultatul scrutinului.

 

 

Peste 40 de mii de persoane au participat la ultimul miting al democratei Hillary Clinton din Philladephia – prezență record, susține echipa de campanie. După drumuri aproape zilnice între state, fosta primă-doamnă și-a reîntâlnit soțul, Bill Clinton, dar și pe Barack și Michelle Obama – cei care au făcut campanie pentru ea în ultimele săptămâni.

Democrata Hillary Clinton va avea încă o reuniune publică în Carolina de Nord.

Cât despre Donald Trump, republicanul a mers în Mancester, capitala comercială a statului New Hampshire, unde s-a întâlnit cu 9000 de susținători.

Între timp, autoritățile newyorkeze anunță că un număr istoric de polițiști vor fi desfășurați în ziua alegerilor pe străzile metropolei după ce au apărut informații despre o presupusă amenințare teroristă. În oraș vor fi și Hillary Clinton, la centrul de convenție Jacob K. Javits de lângă râul Hudson, și Donald Trump în cariterul Manattan.