Confidenţialitate

Alegeri locale în Prahova: Vlad Oprea, cercetat pentru corupție candidează pentru un nou mandat la Sinaia

Vinerea de dinaintea Floriilor, anchetele DNA se mută pe Valea Prahovei, la Sinaia.

Vlad Oprea, primarul PNL al stațiunii, este citat în calitate de suspect pentru a fi audiat într-un dosar în care se fac cercetări cu privire la modalitatea în care administrația locală a înstrăinat mai multe terenuri care au ajuns în posesia comandantului Poliției din localitate Marin Tudorică, arestat și el tot pentru fapte de corupție și activități incompatible cu funcția.

După patru ore de audieri, Vlad Oprea a fost plasat sub control judiciar pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Măsura preventivă vine însoțită cu o serie de interdicții printre care și “să nu exercite funcția de primar, al orașului Sinaia, de care s-a folosit la săvârșirea faptei reținută în prezenta cauză, și să nu se deplaseze în sediile unității administrativ-teritoriale Sinaia”, conform unui comunicat DNA.

În ciuda acestor acuzații, Vlad Oprea declara, la ieșirea de la audieri, că nu se va retrage din cursa pentru alegerile locale și că va candida  pentru un nou mandat, al patrulea, de primar al orașului Sinaia.

În aceeași situație se află și Eugen David, primarul PNL al localității Florești, care nu a renunțat la cursa electorală, deși a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești pentru nouă infracțiuni de conflict de interese.

PNL Prahova are emoții și pentru un alt primar liberal vizat de anchetele DNA, dar pe numele căruia nu s-a pus în mișcare, până acum, urmărirea penală.

Este vorba despre  Horia Tiseanu, edilul municipiului Câmpina. La DNA Ploiești a fost deschisă o anchetă penală “in rem” (asupra faptei) în ceea ce privește ilegalități semnalate de Departamentul pentru Luptă Antifraudă la proiectul de construire a unui pasaj suprateran situat la intrare în Câmpina, finanțat cu fonduri europene.

Cercetările vizează reprezentanți din conducerea Primăriei din localitate. În plus, Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a confirmat că la nivelul Primăriei Câmpina, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice,  face verificări cu privire la modul în care au fost încheiate  unele contracte de achiziții publice.  Horia Tiseanu a fost desemnat oficial candidatul PNL pentru funcția de primar al municipiului Câmpina.