Alegeri locale 2016 în Timișoara: Actualul primar Nicolae Robu și alți 10 candidați, în cursă pentru Primărie

Nicolae Robu, actualul primar al Timișoarei, candidează pentru un nou mandat. Pentru aceeași funcție de primar s-au înscris alte 10 persoane.

Nicolae Robu candidează din partea PNL și speră să câștige un al doilea mandat.

Deputatul Florin Bîrsășteanu, susținut de PSD, este considerat principalul contracandidat al lui Nicolae Robu.

De profesie medic, Florin Bîrsășteanu a devenit popular în PSD Timiș după ce a reușit să obțină un mandat de deputat la alegerile parțiale care s-au desfășurat în Colegiul 3 Timișoara. Acest colegiu este considerat „cartierul lui Robu”, deoarece primarul Timișoarei locuiește acolo.

Adrian Orza, fost viceprimar al Timișoarei, s-a înscris în cursă ca independent. La alegerile din 2012 Adrian Orza, membru PNȚCD pe atunci, a candidat din partea unei coaliții – FDGR și PNȚCD. Atunci s-a clasat pe locul doi, cu 23,39% din voturi, în timp ce Nicolae Robu, susținut de USL, a avut 49,76% din voturi.

Din partea PMP candidează Marius Cristinel Dugulescu, fost deputat de Timiș și fiul pastorului Petru Dugulescu, fost deputat PNȚCD de Timiș în perioada 1996-2000.

UDMR îl trimite în cursă pe Zsolt Molnar, iar din partea PPU s-a înscris Cosmin Trif.

UNPR l-a propus pe liderul filialei județene, Ion Răducanu. La alegerile din 2012, Răducanu a obținut doar 1,7% din voturi. ALDE îl propune pentru funcția de primar al Timișoarei pe Ilare Bordeașu, cadru universitar la Universitatea Politehnica Timișoara și lider de sindicat.

Candidatul M10, partidul Monicăi Macovei, Adrian Borugă, a fost respins din cauză că nu a strâns suficiente semnături.

 

La Consiliul Județean Timiș, primul pe lista PNL este deputatul Alin Popoviciu. Lista de candidați PSD este deschisă de liderul PSD Timiș, Sorin Grindeanu, iar cea de la ALDE de Traian Stancu.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS