Alegeri locale 2016 în Timiș: Prezență slabă la urne în tot județul

Asa cum este obiceiul in Banat, alegatorii nu s-au inghesuit nici astazi la urne, Timisul fiind printre judetele codase. Practic este pe, penultimul loc, inaintea Bucurestiului.

Execeptie fac  insa 2 sectii de votare, cea din Crivobara, comuna Secas, unde prezenta este de 214 la suta. Adica acolo sunt 37 de alegatori care au votat pe liste permanente si aproape 100 pe liste suplimentare si sectia de votare din Dobresti, comuna Bara, satul natal  al Patriarhului Daniel, unde prezenta este de peste 237 la suta. Practic in cele 2 localitati, flotantii aleg primarul.

Incidente majore nu s-au inregistrat pana acum.

La Deta, azi dimineata, un alegator a primit 5 bulentine de vot in loc de 3, le-a stampilat si vroia sa le puna in urna dar a fost oprit la timp. Procesul electoral a fost oprit timp de jumatate de ora, iar alegatorul va fi cercetat pentru tentative de frauda.

In rest, au mai fost sesizari legate de transportul alegatorilor la urne, intr-o comuna, nevasta primarului ar fi pe post de sofer de taxi.

In ceea ce priveste candidatii, se remarca Timisoara cu 11 candidati pentru fotoliul de primar si o comuna din sudul judetului unde localnicii pot sa il aleaga in fruntea lor pe un cetatean italian.

Apoi, avem candidati care sunt cercetati penal in diverse dosare si nu in ultimul rand, avem candidati care au promis lucruri traznite: de exemplu, unul dintre ei vrea sa reduca distanta intre Timisoara si localitatea in care candideaza, asta pentru a reduce cheltuielile ci transportul iar altul vrea sa prelungeasca o linie continua.

Majoritea au promis insa ca vor atrage fonduri europene pentru asfaltarea de drumuri, canalizari si alimentare cu apa.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS