Confidenţialitate

Alegeri Locale 2016 în Piatra Neamț:  Candidații care speră să ocupe fotoliul ocupat aproape 11 ani de Gheorghe Ștefan

Opt candidați au intrat în competiția pentru Primăria Piatra Neamț. PSD l-a aruncat în competiție pe Liviu Harbuz, iar PNL pe actualul primar interimar Dragoş Chitic.

Liviu Harbuz este de profesie medic veterinar, în prezent deputat. De-a lungul timpului, Liviu Harbuz a fost, printre altele, preşedinte ANSVSA, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi consilier general în Primăria Capitalei.

Principalul său contracandidat este liberalul Dragoş Chitic, de profesie inginer, El este viceprimar în Piatra Neamț din 2008 şi primar interimar după retragerea lui Gheorghe Ştefan.

ALDE speră să obțină Primăria Piatra Neamț cu ajutorul lui Cătălin Drăgușanu, iar PMP cu Laurențiu Dulamă. M10, partidul condus de Monica Macovei, a desemnat-o pe Ana Monda, iar Florin Roca este susținut de Partidul România Unită.

În cursa pentru Primăria Piatra Neamț au intrat și doi independenți: Andrei Ignat și Traian Cociorbă.

Amintim, Gheorghe Ștefan, zis și ”Pinalti” nu a reușit să-și ducă la sfârșit mandatul de primar al municipiului Piatra Neamț, din cauza anchetelor penale. El a fost ales pentru prima oară în 2004 primar, iar în 2008 a câștigat alegerile locale cu 80% din voturi.

Gheorghe Ștefan a renunțat la funcție în martie 2015, după ce a fost arestat preventiv în dosarul Microsoft. Luna trecută el a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare în acest caz. De asemenea, judecătorii au dispus în cazul său și returnarea sumei de 4 milioane de euro pe care ar fi primit-o mită în schimbul contractelor pe care Microsoft le-a semnat cu statul.  Gheorghe Ștefan mai este cercetat în alte trei dosare penale.

Sursă foto: facebook. Primăria Piatra Neamț.

X