Alegeri Locale 2016 în Olt: Un medic, un profesor și un fost jurnalist, între candidații la Primăria Slatina

De la chirurgie, la Primărie. Livia Teleu, medic în cadrul Compartimentului de Chirurgie Toracică al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, şi-a depus candidatura pentru funcţia de primar al municipiului Slatina.

Livia Teleu nu are susţinere politică, fiind, de altfel, singurul candidat independent la Primăria Slatina.

Primar, în oraşul de la Olt, vrea să fie şi un fost jurnalist şi comentator sportiv, Cristian Bughea, care candidează din partea Partidului România Mare.

Candidatul PNL la funcţia de primar al Slatinei este profesorul-antrenor de volei Marius Bălaşa, director suspendat în cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

Marius Bălaşa a mai ocupat funcţia de inspector-şef în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, iar conform CV-ului său, în perioada 2000-2004 a fost antrenorul Lotului Naţional de Cadeţi al Federaţiei Române de Volei.

PSD şi UNPR Slatina nu participă împreună la alegerile locale. PSD îl are drept candidat pe deputatul Emil Moţ, liderul organizaţiei municipale a partidului, iar UNPR pe consilierul local Cosmin Ciorei.

Candidatul ALDE, Cristian Bircea, în prezent viceprimar al Slatinei, are încă o situaţie incertă. Acesta a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), pentru că a deţinut simultan funcţia de director la Compania de Apă Oltenia şi cea consilier municipal. Cristian Bircea a câştigat procesul cu ANI la Curtea de Apel Craiova, însă decizia nu este definitvă.

De la Partidul Mişcarea Populară candidează Cosmin Florescu, care nu a mai avut activitate politică, iar din partea Alianţei pentru Schimbare Olt, juristul Stelian Sima.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS