Confidenţialitate

Alegeri locale 2016 în Mehedinți: Primarul din Drobeta nu mai candidează. Gherghe spune că sunt suficiente două mandate

Actualul primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, a anunţat, încă de la sfârşitul lunii martie, că nu mai candidează pentru un nou mandat la primărie. Anunţul a fost făcut pe contul său de Facebook.

Într-o scrisoare adresată severinenilor, Constantin Gherghe, preşdinte al UNPR Mehedinți, a explicat motivul pentru care nu mai candidează la Primăria Drobeta Turnu Severin, deşi în toate sondajele de opinie făcute de partidele politice se situează pe primul loc în preferinţele locuitorilor municipiului de la Dunăre.

Constantin Gherghe spunea că în opinia sa sunt suficiente două mandate la cârma primăriei pentru „a dovedi dacă a meritat sau nu să îi reprezinte pe cetăţeni”.

Surse apropiate edilului, citate de presa locală, susțin că primarul Constantin Gherghe ar fi bătut palma cu PSD-ul, în sensul că va sprijini candidatul acestei formaţiuni politice la Primăria Drobeta Turnu Severin, iar în schimb va primi un loc eligibil pe listele de parlamentari de la toamnă.

De precizat, că procurorii DNA Craiova au descins recent în Primăria Severin şi au cerut funcţionarilor mai multe contracte şi facturi. Acestea vizau, pe de o parte, societatea de apă şi canal, unde acţionar este Consiliul Local şi care ar fi făcut,  potrivit anchetatorilor, cheltuieli ilegale, iar pe de altă parte, contracte de reabilitare termică a blocurilor din oraş. Numele primarului nu a apărut până acum în dosar.

În aprilie, s-a parafat protocolul PSD-UNPR în judeţul Mehedinţi. Pentru ca lucrurile să fie clar percepute de electorat, la Drobeta Turnu Severin a venit secretarul general al PSD, Marian Neacşu.

Conform documentului, primarul Constantin Gherghe şi organizaţia UNPR vor susţine pentru Primăria Drobeta şi preşedinţia Consiliului Judeţean Mehedinţi, pe Marius Screciu (fost viceprimar pana în urma cu vreun an) şi respectiv Aladin Georgescu, actualul preşedinte al Consiliului Județean Mehedinți. De partea cealaltă, şi UNPR a primit locuri eligibile pe listele celor două foruri local şi judeţean.

Revenind la candidaturile pentru fotoliul de primar al Severinului, PNL atacă primăria cu Daniel Cârjan, în prezent viceprimar al urbei.

PMP o are ca şi candidat pe Gabriela Dobrotă, fostul manager de la Fabrica de Anvelope.

Romulus Vâlcu, fost viceprimar și fost membru al PNL, va candida din partea ALDE.

Cristina Biță, corespondent Europa FM