Alegeri locale 2016 în Hunedoara: 4 parlamentari candidează la alegerile locale

Patru deputați hunedoreni s-au înscris în competiția electorală din data de 5 iunie. Este vorba despre Laurențiu Nistor, Cristian Resmeriță, Sorin Marica și Mircia Muntean.

Astfel, Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara, deschide lista de candidați ai Partidului Social Democrat pentru Consiliul Județean Hunedoara.

Cristian Resmeriță candidează la Primăria municipiului Lupeni din partea PSD, în locul tatălui său, Cornel Resmeriță. Acesta din urmă este primarul în funcție și a fost trimis în judecată într-un dosar disjuns din cel cunoscut sub numele „Gala Bute”.

Sorin Marica, tot de la PSD, dorește să revină la Primăria comunei Sălașu de Sus. De altfel, Marica a candidat în 25 mai 2014 la parlamentare, după ce postul în Colegiul nr. 3 Hunedoara fusese lăsat vacant de către Dan Radu Rușanu.

De remarcat, dacă cei trei câștigă, PSD rămâne cu un singur parlamentar – Natalia Intotero. Și aceasta candidează pentru un post de consilier local în municipiul Brad, dar se află pe listă, pe un loc neeligibil. Oricum, pentru colegiile rămase libere nu se vor mai organiza alegeri parțiale, pentru că mai rămân mai puțin de 6 luni până la parlamentare.

Și Mircia Muntean, acum deputat PSRO, după ce a trecut pe la PNL, UNPR, PDL și PSD, și-a depus candidatura pentru Primăria municipiului Deva.

Monalise Hihn, corespondent Europa FM

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS