Confidenţialitate

Alegeri locale 2016 în Harghita: UDMR susține la Primăria M. Ciuc un fost primar trimis în judecată

Primarul demisionar al orașului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, candidează pentru un nou mandat la primărie, chiar dacă a fost trimis în judecată, în iunie 2015, pentru fapte de corupție.

Raduly Robert Kalman este susținut de UDMR, deși, în urma anchetei penale, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România îl susținea pentru funcția de primar pe actualul președinte al Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba. Până la urmă, acesta din urmă s-a retras din cursă.

Raduly Robert Kalman a câştigat ultimele trei alegeri pentru Primăria Miercurea Ciuc. El a decis să candideze și în 2016, după ce instanța a dispus ridicarea controlului judiciar.

 Raduly Robert Kalman este acuzat de abuz în serviciu și conflict de interese. Între altele ar fi aprobat ilegal o autorizație de construcție în baza unor documente incomplete.

Între contracandidaţii lui Raduly Robert Kalman sunt Marius Ţepeluş,  susținut de PNL şi Emil Buşe, susținut de PSD. Mai candidează Toke Ervin – PPMT,  Somay Peter – PCM și Robert Engelhardt – independent.