Alegeri locale 2016 în Dâmbovița: 7 candidați la Primăria Târgoviște

Opt persoane și-au anunțat inițial intenția de a candida la Primăria Târgoviște – trei independenți, iar ceilalți reprezentanți ai PSD, PNL, PMP, ALDE și PRU.

Unul dintre ei, Ciprian Iacob, s-a retras din competiție, pe motiv că i s-ar fi înscenat un accident auto și s-a ales cu dosar penal.

Primăria Târgoviște este condusă acum, interimar, de viceprimarul Cristian Stan de la PSD, după ce primarul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Cu ajutorul partidului din care face parte, Cristian Stan a reușit să ajungă viceprimar și să-l dea jos din functie pe Ciprian Prisăcaru, care era viceprimar cu atribuții de primar. Cei doi sunt candidați acum la Primăria Târgoviște.

Cristian Stan – PSD, un apropiat al președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, este licențiat în drept. Presa locală a scris, deseori de afacerile pe care acesta le are cu Adrian Țuțuianu.

Ciprian Prisăcaru, fost membru PDL, candidează acum la primărie pe listele PNL. El e director al Clubului Sportiv Târgoviște, consilier local, fost viceprimar și fost primar interimar.

Paul Briceag, fost membru PDL, candideaza pe listele PMP. Este inginer și a fost viceprimar al municipiului Târgoviște.

Dumitru Barbu, a mai candidat la Primăria Târgoviște ca independent, iar acum e susținut de ALDE. Acesta a fost viceprimar și a ocupat funcția de architect șef al județului.

Florin Antoniu– fost președinte al partidului lui Dan Diaconescu, candidează acum din partea PRU.

Independenții rămași în cursă sunt: Victor Isbasescu, Inspector ARR Dâmbovița și Ana-Maria Nicolae – asistent universitar la Universitatea Valahia din Târgoviște.

Mihaela Badea, corespondent Europa FM

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS