Alegeri locale 2016 în Constanța: Mulți locuitori au preferat să meargă la plajă în loc să voteze

În Constanța, alegerile locale din acest an au fost dominate de un dezinteres din partea locuitorilor celui mai mare oraș de la malul mării. De altfel sunt primele alegeri care nu sunt dominate de Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu.

Mulți constănțeni au preferat să meargă la plajă și să se relaxeze decât să le acorde atenție politicienilor.

Este cea mai slabă prezență din istoria alegerilor locale. Cauzele absenteismului pot fi campania electorală inexistentă, dar și candidații care nu prea au convins electoratul.

Dar chiar și așa, în județ au existat unele nereguli. Într-o secţie din localitatea Ovidiu, trei alegători au primit mai multe buletine de vot cu candidaţii pentru funcţia de primar. A fost deschis dosar penal in rem pentru fraudă, după cum a transmis corespondenta Europa FM, Ghiulfer Predescu.

Cel mai mare scandal a fost în comuna Ciobanu, unde un alegător a fost prins în apropierea unei secții de votare cu un topor în mână. Bărbatul este cercetat pentru port ilegal de armă albă. Acesta a fost dus la secția de poliție unde le-a spus polițiștilor că s-a înarmat de frica unui inamic politic.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS