Confidenţialitate

Alegeri locale 2016 în Arad: Gheorghe Falcă vrea să obțină al patrulea mandat de primar

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, este cel mai longeviv primar al municipiului Arad din 1989 încoace.

Gheorghe Falcă deţine în acest moment al treilea mandat la conducerea primăriei Arad şi a anunţat încă de anul trecut că va candida pentru cel de-al patrulea mandat. În perioada 2000-2004, Gheorghe Falcă a fost şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad. Gheorghe Falcă este finul de cununie al fostului preşedinte Traian Băsescu.

Gheorghe Falcă nu a fost ocolit de procurorii DNA. El a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu privind o tranzacţie imobiliară suspectă făcută în anul 2005. A fost achitat definitiv, pe 17 iunie, de Instanţa Supremă.

Printre proiectele inedite pe care a intenţionat să le realizeze s-a aflat, în ianuarie 2013, o fântână arteziană în valoare de aproximativ 5 milioane de euro, care să fie amplasată pe râul Mureş, ce trece prin centrul Aradului.

Proiectul a atras criticile opoziţiei, cele mai dure critici fiind aduse chiar de membrii PNL, aflaţi atunci în USL şi în opoziţia primarului Gheorghe Falcă (PDL). Ironia politicii, face ca în urma fuziunii PNL-PDL, primarul Gheorghe Falcă să fie preşedintele PNL Arad, adică a celor care l-au contestat atunci.

Contracandidații lui Gheorghe Falcă la Primăria Arad

Pe lângă Gheorghe Falcă – PNL, la primăria Arad mai candidează alte 12 persoane.

Pastorul Samuel Caba – PMP

Consilierul local Ionel Ciupe – ALDE

Mircea Pereş – Partidul regional Alternativa de Vest

Ciprian Luca – Vatra Arădeană, susţinut de PSR şi PRU

Avocatul Florin Truţ – susţinut de către PRM

Angel Popescu – Partidul Noua Dreaptă Arad

Vicepimarul Aradului Bognar Levente – UDMR

Fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, medicul Adrian Wiener – M10

Candidaţi independenţi: medicul Viorica-Elvira Pop, Sebastian Bulumac şi Marin Lupaş.

Consiliul Județean Arad

Ultimul preşedinte al Consiliului Judeţean Arad ales în 2012, Nicolae Ioţcu, nu va mai fi pe listele de consilieri județeni din cauza unui proces de corupţie. Nicolae Ioţcu este suspendat din funcţie, fiind acum judecat sub control judiciar.

Procurorii susțin că, în 2012, Nicolae Ioţcu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, ar fi cerut de la administratorul unei firme 40.000 de euro, pentru a-i atribui preferențial un contract în valoare de 1.600.000 de euro.