Confidenţialitate

O nouă ședință a coaliției de guvernare pe tema comasării alegerilor are loc astăzi. Rareș Bogdan: „Vom pune pe masă toate variantele” / „Nu se pune problema unui candidat, altul decât al PNL” | AUDIO

O nouă ședință a coaliției de guvernare pe tema comasării alegerilor are loc astăzi. Liderii partidelor aflate la putere se întâlnesc la ora 16:00 pentru a stabili cum se vor desfășura cele 4 tipuri de alegeri din acest an. Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan spune că nicio variantă nu este exclusă.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan: „Acum, că plătim 800 de milioane sau plătim 600 de milioane sau 650 de milioane, nu acolo stă marea economie a României”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Vom pune pe masă toate variantele, vom aduce și argumente pentru comasare, dar și argumente pentru a merge pe toate cele 5 duminici de alegeri, singuri în alegeri. Pentru noi este important să fie cât mai bună reprezentativitate și, dacă eu aș fi sigur că românii nu și-ar pierde apetența spre ultimele 2 duminici de alegeri din acest an și vor participa într-un număr cât mai mare la toate alegerile, sincer, nu-i o problemă de bani, pentru că democrația costă. Acum, că plătim 800 de milioane sau plătim 600 de milioane sau 650 de milioane, nu acolo stă marea economie a României. Important e să fie reprezentativitate și să oprim extremismul”, a declarat prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan.

Liberalii și social-democrații nu reușesc să ajungă la un acord în privința susținerii unui candidat comun pentru alegerile prezidențiale.

Rareș Bogdan spune că este exclus la PNL să susțină la acest scrutin un al candidat decât cel al partidului.

Rareș Bogdan: „Nu se pune problema unui candidat, altul decât al Partidului Național Liberal”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Partidul Național Liberal este obligat de istoria sa, suntem un partid cu blazon, chiar dacă ușor blazat în această perioadă. Sper să le scot blazarea colegilor mei din țară și să înțeleagă că avem o șansă foarte importantă, dar trebuie să vorbim cu oamenii, să ieșim în media, să stăm pe stradă, între oameni, să nu-i ocolim. Nu se pune problema unui candidat, altul decât al Partidului Național Liberal”, a declarat Rareș Bogdan.

Jurnalist: „Este exclusă în acest moment varianta candidaturilor comune?”

„Nu este exclus absolut nimic, dar asta dacă vor înțelege cu toții că Nicolae Ciucă este cea mai bună opțiune pentru România, mai ales privind contextul internațional”, a adăugat Rareș Bogdan.

Discuțiile din coaliția de guvernare se vor axa și pe susținerea unor candidați comuni PSD-PNL la alegerile locale, iar în această privință liberalii nu au nimic de obiectat.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Prof. univ. Cristian Păun, despre ponderea cheltuielilor cu salariile în bugetul de stat: „Vedem un stat care ar putea să fie mai suplu, cu mai puține instituții” / „Asta înseamnă să te preocupe modernizarea statului român” | AUDIO