Confidenţialitate

Alegeri anticipate în Marea Britanie: Anunțul premierului May, ironizat pe rețelele de socializare

Parlamentarii din Marea Britanie sunt așteptați să voteze miercuri după-amiază propunerea premierului Theresa May privind declanşarea alegerilor anticipate pentru 8 iunie.

Analiștii cred că propunerea va trece fără probleme de vot, în condițiile în care și liderul laburiștilor, Jeremy Corbyn, s-a arătat de acord cu alegeri anticipate înainte de negocierile pentru Brexit.

Votul din parlamentul britanic vine la doar o zi după anunțul-surpriză al premierului Theresa MayȘefa Guvernului susține că alegerile anticipate reprezintă singura cale pentru o asigura stabilitatea politică înainte de Brexit.

Doar că alegătorii britanici nu au privit cu ochi buni această inițiativă a premierului May. Mulți dintre ei au declarat că s-au săturat să voteze. Alții au ironizat această inițiativă a premierului pe rețelele de socializare atât cu poze haioase, cât și cu GIF-uri.

”Redistribuie în cazul în care crezi că ar trebui să fiu viitorul premier”, se arată într-o fotografie trucată și publicată pe Twitter, care înfățișează un câine de pluș în fața reședinței premierului din Londra.

Într-un alt mesaj, i se propune lui Barack Obama să candideze la aceste alegeri și să preia funcția de premier. ”Cazarea și cheltuielile sunt decontate”, se arată în mesaj.

 

Foarte multe mesaje o ironizează pe Theresa May. Mulți britanici s-au amuzat de coafura șefei Guvernului. Anunțul-surpriză privind alegerile anticipate a fost făcut în fața reședinței sale din Downing Street, iar din cauza vântului părul ”zbura” în toate direcțiile.

 

Într-un mesaj mai serios, angajații sistemului de sănătate – NHS – care nu sunt britanici, spun că vor susține orice partid care dă asigurări că îi va proteja, după ce Marea Britanie va părăsi blocul comunitar. În imagine apar medici și asistenți din țări precum Germania, Spania sau Grecia. Lor li s-au alăturat și angajați britanici.

 

Mulți dintre britanici au fost suprinși că vor fi chemați din nou la vot, la nici un an de când au votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană. Reacția unei britanice face înconjurul internetului. Unii dintre internauți au scris că ”Brenda este vocea britanicilor în acest moment”.

Alți britanici au asociat GIF-uri celebre cu reacțiile unor politicieni după anunțul premierului May. Iată cum crede un britanic că ar fi reacționat laburiștii la vestea că vor fi alegeri anticipate.

Nici jurnaliștii nu au fost ocoliți. După anunțul șefei Guvernului, jurnaliștii britanici au intrat în breaking news. 🙂

https://twitter.com/jaycurtis/status/854277392222781440