Confidenţialitate

Alegeri 2024: Conducerea PNL a votat în unanimitate ca românii din diaspora să voteze în două zile la europarlamentare | AUDIO

Românii din diaspora ar putea vota în două zile la alegerile europarlamentare din luna iunie. Conducerea PNL a votat astăzi în unanimitate că este de acord cu această variantă. Urmează discuții în coaliție. În ceea ce privește comasarea alegerilor, va fi analizată varianta ca europarlamentarele și localele să aibă loc în același timp.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Conducerea Partidului Național Liberal a decis ca românii din diaspora să poată vota două zile la europarlamentare.

Conform unor surse Europa FM, propunerea a fost făcută de actualul europarlamentar Rareș Bogdan și vizează zilele de 8 și 9 iunie.

„Toată lumea a fost unanim de acord ca în diaspora votul la europarlamentare să se desfășoare pe durata a două zile. A fost o discuție în rândul filialelor pe care le avem în diaspora”, a declarat președintele PNL, Nicolae Ciucă.

De altfel, și premierul Marcel Ciolacu spunea recent că există discuţii privind două zile de vot în diaspora.

În ce privește comasarea alegerilor europarlamentare din iunie cu cele locale, care ar fi trebuit să aibă loc în septembrie, Biroul Politic Național a mandatat conducerea executivă să analizeze această variantă și să o discute cu partenerul de coaliție, PSD. Președintele PNL, Nicolae Ciucă.

„Conducerea executivă a partidului a fost mandatată de către biroul politic național să analizeze, să negocieze în interiorul coaliției”, a adăugat Nicolae Ciucă.

În cazul în care noii primari vor fi aleși în iunie, aceștia ar urma să îți preia mandatul 5 luni mai târziu, când expiră cele ale edililor în exercițiu.

 Autori: Raul Bambu și Liliana Nicolae

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Scandal în Parlament între AUR, PSD și PNL / Marcel Ciolacu va cere Ucrainei și Moldovei să argumenteze interdicția de intrare a lui George Simion în cele 2 state | AUDIO