ALDE va vota moțiunea de cenzură care va fi depusă de PNL

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că ALDE va acționa ca un partid de opoziție și va vota împotriva Guvernului.

„Ce face un partid de Opoziție. Noi nu votăm pro Guvern, partidul de Opoziție votează moțiunea împotriva Guvernului, dacă aveați îndoieli”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, la finalul unei ședințe a conducerii ALDE, luni, la Parlament.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

PNL va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, a anunțat Ludovic Orban, afirmând că a mandatat liderii grupurilor parlamentare din PNL să negocieze cu celelalte partide în acest context.

„PNL a luat astăzi în dezbatere situaţia politică şi a luat decizia depunerii unei moţiuni de cenzură, cu atât mai mult cu cât este din ce în ce mai probabilă destrămarea coaliţiei de guvernare şi retragerea unui partid din coaliţia de guvernare. Practic, am decis să demarăm imediat, după decizii, procedurile privitoare la moţiunea de cenzură şi am mandatat liderii grupurilor parlamentare (PNL – n.r.) să demareze consultări cu liderii grupurilor parlamentare din Parlamentul României. Evident, mai puţin grupurile parlamentare ale PSD. Obiectivul fundamental al PNL, afirmat în repetate rânduri, este acela de a pune capăt cât mai repede posibil acestei guvernări toxice, care face un rău imens României”, a precizat Orban.

Partidul Naţional Liberal este pregătit în orice moment să îşi asume răspunderea guvernării, a mai spus Ludovic Orban.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

„Oricând vom avea capacitatea de a obţine o majoritate parlamentară care să voteze demiterea acestui Guvern, PNL va face acest lucru şi demarăm, practic, negocierile pentru moţiunea de cenzură. În ceea ce ne priveşte, în cazul unui succes al moţiunii de cenzură, obiectivul nostru este unul democratic, legitim şi anume acela de a da din nou puterea cetăţenilor români să aleagă un Parlament legitim, prin intermediul alegerilor anticipate. PNL este pregătit în orice moment să îşi asume răspunderea guvernării. Ne dorim în schimb ca acest lucru să se petreacă după ce puterea va fi conferită din nou cetăţenilor români, care să aibă capacitatea de a alege un Parlament legitim, conform voinţei actuale existente în societatea românească şi care să confere o majoritate guvernamentală legitimă, care să poată să realizeze proiectul de ridicare a României pe care îl au preşedintele României şi PNL”, a spus Orban.

Toate încercările din această legislatură de a trînti Guvernul printr-un vot în Parlament au eșuat

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS