Confidenţialitate

ALDE va susține guvernul Orban

Liderul ALDE a anunțat, marți, că a ajuns la un acord cu PNL în privința tuturor cerințelor ALDE, astfel că formațiunea politică va decide în forurile statutare susținerea învestiturii Guvernului condus de Ludovic Orban.

„A două întâlnire oficială pe care am avut-o în formație completă ne-a pemis să finalizam discuțiile pe documentul pe care l-am prezentat la întâlnirea precedentă, cu cele 12 cerințe pe care noi le-am formulat. Am căzut de acord asupra tuturor, fie că este vorba de formula Guvernului monocolor, fie că este vorba de zonă economică unde am convenit asupra necesității unor investiții. Am discutat și astăzi am finalizat. Concluzia ca atare este că împreună cu colegii mei ne vom prezența în față Biroului Permanent Executiv al ALDE unde vom susține ca Biroul să dea vot în favoarea învestiturii domnului Orban în fruntea viitorului Guvern. Aceasta este propunerea pe care o facem”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, în urma negocierilor purtate cu PNL, relatează Mediafax.

Premier desemnat, Ludovic Orban a reluat întâlnirile cu reprezentanții partidelor parlamentare pentru constituirea unei majorități parlamentare necesare învestirii noului guvern.

”Propunerea noastră e ca votul de învestire să se producă cât mai repede. Vom depune lista de miniștri și programul joi, cel târziu vineri. În mod evident Birourile permanente permanente – aici sper că PSD va depăși tentativa de boicot pe care a anunțat-o și-și vor îndeplini obligațiile – reuniunea BPR să fie luni. După părerea se poate stabili un calendar de audieri care să permită votul de învestitură miercuri”, a mai afirmat liderul PNL, precizând că programul de guvernare ”este aproape gata”.

Întrebat despre condițiile USR, Ludovic Orban a afirmat: ”Eu sunt convins că va funcționa rațiunea și că această coeziune pe care am avut-o în susținerea moțiunii de cenzură se va manifesta și la susținerea guvernului”.