ALDE nu renunţă la restructurarea Guvernului

De data aceasta, partidele din coaliţie par să fi depăşit impasul în care ajunseseră după discuţiile privind cooptarea Pro România la guvernare şi cele referitoare la restructurarea Guvernului.

Deşi, această ultimă temă nu este închisă.

Cel puţin nu pentru ALDE care anunţă într-un comunicat de presă să dicuţiile pe această temă vor fi reluate săptămâna viitoare.

Dacă PSD spune că restructurarea nu e oportună, ALDE vrea în continuare reducerea numărului de ministere, a consilierilor de la cabinetele demnitarilor şi înjumătăţirea numărului de secretari de stat.

Guvernul are peste 130 de secretari de stat, care la rândul lor au în subordine subsecretari şi şefi de agenţii.

La o populaţie de trei ori mai numeroasă, francezii au 17 portofolii de miniştri şi 21 de consilieri de stat, iar italienii 33.

PSD şi ALDE au căzut de acord, însă, să respingă proiectul de lege privind amnistia şi graţierea, proiect propus de fostul ministru al justiţiei, Tudorel Toader şi – până acum – susţinut de coaliţia de guvernare.

Reamintim că întâlnirea coaliţiei de guvernare trebuia să aibă loc în urmă cu câteva zile, după un schimb dur de replici între liderii PSD –ALDE, dar Viorica Dăncilă nu s-a prezentat.

Săptămâna viitoare va avea loc o discuţie privind setul de măsuri care vizează actul de guvernare şi agenda publică.

La începutul lunii septembrie ALDE îşi va convoca structurile de conducere pentru a analiza rezultatele guvernării, perspective şi opţiuni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS