ALDE menține sprijinul politic pentru ministrul Viorel Ilie

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat joi că partidul său a luat o decizie în urmă cu două săptămâni prin care sprijinul politic pentru ministrul Viorel Ilie este menținut.

Tăriceanu a subliniat că ALDE își menține această poziție și că îi va comunica această decizie premierului Mihai Tudose, care va trebui să ţină cont de argumentele pe care i le va prezenta.

“Domnul Tudose a vorbit despre posibilitatea remanierii şi a prezentat două tipuri de argumente. Trebuie să vă spun că este dreptul prim-ministrului să propună, dacă este necesar, remanierea Guvernului. Este de preferat să nu aflăm asta din public, ci să se discute în interiorul coaliţiei. Cele două considerente pe care premierul le-a prezentat au fost cele legate de competenţe şi performanţă, precum şi de acţiunea practică a DNA-ului, care a deschis o serie de dosare. Punctul nostru de vedere este clar: În ultima perioadă au apărut atât de multe informaţii şi dovezi de abuzuri ale celor din DNA (…) care pun sub semnul îndolielii existenţa statului de drept. (…) Ne întrebăm care mai este respectul pentru lege şi Constituţie”, a mai susţinut liderul ALDE.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Seful ALDE a respins insa motivarea premierului Tudose referitoare la problemele penale ale ministrilor, invocand din nou fortele oculte care conduc Romania.

Calin Popescu Tariceanu spune ca va explica in sedinta conducerii PSD de ce cazul lui Viorel Ilie nu se poate compara cu cel al ministRilor social-democrati.

“Nu putem accepta ca DNA să facă Guvernul României asa cum îi convine. Prin urmare, am decis acum două săptămâni ca ALDE să menţină sprijinul pentru Viorel Ilie. Nu suntem de acord să ia în consideraţie un act de demisie. În plus, în Senat a avut loc un vot de respingere a solicitării DNA de urmarăre penală a lui Viorel Ilie, deci nu există niciun fel de argument. În plus, în cazul celor două membre ale Guvernului (Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb – n.r.) premierul a invocat că ele lucrează cu fonduri UE si se creează deranj la Bruxelles. (…) Si în cazul lor am îndoieli. (…) În cazul ministrului Viorel Ilie, nici acest argument nu poate sta în picoare. Prin urmare, ne menţinem poziţia şi i-o voi comunica premierului şi rămâne să vedem ce facem mai departe, adică pe ce ne concentrăm. De câteva zile nu mai discutăm despre lucrurile importante în România”, a afirmat Tăriceanu la finalul şedinţei ALDE, care a durat aproape două ore.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS