Confidenţialitate

ALDE: Iohannis discriminează copiii

Partidul Alianța Liberalilor și Democraților  susține că șeful statului discriminează copiii în funcție de veniturile părinților, prin redeschiderea grădinițelor private.

Conducerea ALDE va sesiza Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării dacă decizia anunțată de președintele Klaus Iohannis privind redeschiderea creșelor și grădinițelor private după 15 iunie se va concretiza într-o decizie a Guvernului PNL.

„Considerăm că măsura anunțată de Klaus Iohannis este o discriminare gravă a copiiilor și a dreptului lor la îngrijire și educație, în funcție de veniturile părinților. Accesul la îngrijire și educație pentru copii în cadrul creșelor și grădinițelor de stat este gratuit, spre deosebire de sistemul privat, astfel că păstrarea grădinițelor și creșelor de stat închise după 15 iunie îi va obliga pe părinții care au venituri mici să caute alte soluții, poate mai puțin sigure, pentru supravegherea copiilor în timpul în care se află la serviciu sau, în anumite cazuri, părinții vor fi obligați să aleagă între a-și îngriji copiii sau a avea un loc de muncă”, se precizează într-un comunicat.

Marți, președintele Klaus Iohannis a anunțat că, din 15 iunie, vor fi deschise grădinițele private.