Albumul „Master of Puppets” al trupei Metallica, prima înregistrare heavy metal din Biblioteca Congresului – VIDEO

Albumul „Master of Puppets” al trupei Metallica reprezintă prima înregistrare heavy metal care intră în Biblioteca Congresului datorită importanței sale istorice, a anunțat prestigioasa instituție miercuri, într-un comunicat preluat de AFP, scrie Agerpres.

Biblioteca Registrului Național al Înregistrărilor, administrată de guvernul federal, selectează anual 25 de creații considerate „importante din punct de vedere cultural, istoric sau estetic”, păstrând originalele de cea mai bună calitate pentru generațiile viitoare.

„Master of Puppets”, al treilea album Metallica, lansat în 1986, „ilustrează îndepărtarea grupului de genul heavy metal violent și de profilul lor de la început pentru a explora noi idei”, arată Library of Congress.

De asemenea, biblioteca a mai ales în acest an piesa „I will survive” (1978) a Gloriei Gaynor, care reprezintă era disco. Inspirată dintr-o ruptură amoroasă, melodia a devenit un imn închinat mișcărilor feministe și drepturilor homosexualilor.

„Este un privilegiu și o onoare ca prin cântec să îndemn oamenii de toate naționalitățile, rasele, credințele, culorile și vârstele să mi se alăture ca să cântăm și să trăim aceste cuvinte: +I will survive+”, a spus cântăreața într-un comunicat la aflarea veștii alegerii piesei pentru a fi păstrată la Biblioteca Congresului.

În acest an au mai fost alese albumul „A Love Supreme” (1964) al lui John Coltrane, single-ul grupului Sipremes „Where Did Out Love Go” și „Piano Man”, celebru cântec al lui Billy Joel.

Foto: Facebook/Metallica