ALBA: Un primar și-a dat singur o amendă după ce și-a modificat acoperișul fără autorizație

Primarul comunei Vinţu de Jos din județul Alba s-a amendat singur, după ce a făcut modificări la acoperișul casei sale, fără autorizație. Situația sa a generat un val de sesizări. Ultima reclamație a găsit-o într-un plic pe parbrizul mașinii sale și îl vizează pe viceprimar.

„A fost o sesizare a unui cetățean că am construit fără autorizație. A fost responsabila de la Biroul Urbanism în teren, a stabilit că era nevoie de autorizație și de modificare de proiect, mi-a întocmit procesul-verbal de constatare. Amenda a fost de 1.000 de lei și am plătit jumătate, conform termenului prevăzut de lege. Și gata, intru în legalitate, ce să fac? Cum să le pretind altfel cetățenilor să fie corecți?”, a declarat primarul Josan, potrivit Mediafax.

El a explicat că înainte de a începe lucrările de modificare la acoperiș a întrebat un arhitect, însă a omis să-i spună acestuia că vrea să modifice forma acoperișului, caz în care avea nevoie de proiect și autorizație de construcție.

Situația a generat un val de sesizări în comună, iar oamenii au început să se reclame unii pe alții pentru diferite construcții neautorizate. Cei găsiți în neregulă au fost amendați și își manifestă acum nemulțumirea față de primar.

„Vreau să le spun tuturor că nu am nimic cu nimeni, dar dacă există reclamații trebuie să luăm măsuri, în cazul în care se dovedește că acestea sunt justificate”, a mai spus primarul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS