Confidenţialitate

ALBA: Spitalul Judeţean de Urgenţă, modernizat în totalitate până la sfârşitul lui 2020

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia va fi modernizat în totalitate până la sfârşitul anului 2020, a susţinut preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel.

Ion Dumitrel a adăugat că, în acest an, sunt prevăzute continuarea modernizării Secţiei de Gastroenterologie, reparaţii capitale la farmacia spitalului, începerea reparaţiei capitale a Secţiei de Cardiologie- Medicină Internă, mansardarea a două corpuri de clădire, dotarea Spitalului TBC din Aiud.

„Sperăm să începem reabilitarea anul acesta şi la clădirea unde va fi mutată Secţia de recuperare, medicină fizică şi balneologie”, a mai spus preşedintele CJ.

Totodată, se doreşte începerea modernizării secţiilor de Pediatrie, Oftalmologie şi Obstetrică-Ginecologie, precum şi a Blocului Operator.

În afară de cei peste 21 de milioane de lei care au fost alocaţi în acest an pentru finanţarea obiectivelor menţionate, modernizarea spitalului va fi făcută şi cu fonduri europene, respectiv reabilitarea energetică a unităţii şi extinderea UPU.

Preşedintele CJ Alba a adăugat că un alt obiectiv care va fi demarat este construirea unei clădiri care va găzdui Secţia de Psihiatrie, un contract în acest sens fiind semnat cu Compania Naţională de Investiţii.