Confidenţialitate

Alba: Peste 70 de kilograme de semințe de mac din Spania, restrase de la comercializare după ce DSVSA a constatat depășirea limitei admise de alcaloizi de opiu | AUDIO

74 de kilograme de semințe de mac, provenință Spania, au fost retrase de la comercializare în județul Alba, după ce inspectorii DSVSA au constatat depășirea limitei admise de alcaloizi de opiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Inspectorii DSVSA au constatat situația luna trecută, în urma unei notificări primite prin Sistemul de Alertă Rapidă pentru Alimente și Furaje, instrument prin care se realizează schimbul de informații între autoritățile competente centrale din cadrul Statelor Membre.

Sesizarea a venit de la un laborator din România unde, în urma analizelor, s-a constatat prima dată depășirea limitei maxime admise de alcaloizi de opiu în semințele de mac provenite din Spania. În total, 74 de kilograme de semințe de mac au fost retrase de la vânzare din magazinele din tot județul.

Totodată, controalele efectuate în luna ianuarie au scos la iveală și alte probleme privind nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, la supermarketuri, restaurante, unităţi de tip catering, fast-food şi brutării din zonele Alba Iulia, Sebeș, Aiud, Ocna Mureș, Câmpeni și împrejurimi. În total s-au aplicat amenzi de peste 58.000 de lei, iar controalele vor continua.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Mită pe card, practicată de unii medici de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” | AUDIO