Alba: Parcul Unirii – amenajare spectaculoasă cu ocazia Centenarului

Parcul Unirii din Alba Iulia va avea un aspect spectaculos cu ocazia Centenarului Marii Uniri: un pod iluminat, cu margini din sticlă, va face legătura între Monumentul Marii Uniri și piațeta din fața Catedralei Reîntregirii.

Documentația în acest sens propune mai multe lucrări de reamenajare a Monumentulului Marii Uniri.

De departe, cel mai interesant element din reamenajarea urbană a parcului va fi Podul Marii Uniri care, potrivit proiectantului, va avea o lungime de 150 m și o lățime de 6 m și va face legătura între parcul Unirii și Catedrala Reîntregirii – transmite corespondentul Europa FM, Ioana Sfârlea.

Podul va fi construit din metal, partea de promenadă din lemn, iar pe margini va avea două culoare de sticlă.

Totodată, în două zone în care podul se va sprijini de bastioane, se vor amenaja spații (cutii) iluminate unde Muzeul Unirii va expune periodic diferite piese .

Podul va avea o grosime de 50 cm, balustrade tot din sticlă, cu o înălțime de 1,10 m și va fi armat astfel încât să susțină sute de persoane care ar sta pe el în același timp, așa cum autoritățile se așteaptă deja să se întâmple la 1 Decembrie 2018, când va fi aniversat Centenarul Marii Uniri.

Pentru lucrările de reamenajare a zonei a fost aprobată alocarea unei sume de 8,5 milioane de lei de la bugetul de stat, prin Ministerul Culturii.

Banii vor fi utilizați de autoritățile locale din Alba Iulia pentru realizarea lucrărilor de amenajare a pasajului ceremonial, reamenajarea Parcului Unirii și punerea în valoare a Monumentului Marii Uniri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS