Confidenţialitate

Alba Iulia: Subprefectul Viorel Rașcovici a demisionat, după ce s-a descoperit că nu ar avea studii superioare valide

În Alba Iulia,  la două luni de la numire, subprefectul USR Viorel Rașcovici demisionează. Acesta nu ar avea studii superioare valabile, mai multe anchete fiind în desfășurare atât la MAI cât și la Universitatea „Babeș Bolyai”, unde a urmat un curs postuniversitar.

Subprefectul de Alba, Viorel Rașcovici, și-a anunțat demisia din motive personale după ce, în urma investigațiilor presei locale, s-a descoperit faptul că diploma de absolvent de studii superioare a acestuia nu ar avea timbrul Ministerului Educației, fiind așadar fără valoare.

Totuși, încă subprefectul Rașcovici, fost polițist, a încasat de-a lungul vremii sporuri aferente unui post pentru care se cere facultate, iar la învestirea în funcția de subprefect a declarat pe propria răspundere că este absolvent de studii superioare.

Rașcovici a terminat, la fără frecvență, Facultatea de Drept din cadrul Universității Internaţionale Deschise de Tehnoeconomie și Cooperare Româno-Americană din București.

Pe site-ul ministerului, această universitate nu apare în lista celor acreditate sau autorizate să funcționeze provizoriu. Anchete sunt în derulare atât la nivelul MAI, cât și la Universitatea „Babeş – Bolyai” din Cluj, unde acesta a urmat un curs postuniversitar.

  • Daniela Stoia

Foto: Facebook/Viorel Rașcovici