Alba Iulia: La Crosul Unirii, patru veterani au trecut linia de sosire ținându-se de mână

Alba Iulia a găzduit, sâmbătă, Crosul Unirii competiție de tradiție ce a devenit un simbol al Cetății Marii Uniri. S-au aliniat la start peste 400 de participanți, cu vârste între 7 și 91 de ani.

Un moment emoționat s-a produs la finalul cursei veteranilor, când patru dintre participanți, soții Emil și Margareta Suflețel, din Alba Iulia, înscriși la categoria 80 – 84 de ani, alături de Șerban Ciurea din București – categoria de vârstă 65 – 69 de ani și Veronica Negrean din Constanța – de la categoria 85 – 89 de ani, au trecut linia de sosire ținându-se de mână, în aplauzele asistenței.

Extremele, ca vârstă, ale ediției cu numărul 49 au fost Tudor Morărașcu (Deva) și Dragoș Cibu (Alba Iulia) – 7 ani, respectiv Radu Dumitru (Piatra Neamț) și Ștefan Nagy (Alba Iulia) – 91 de ani.

Competiția atletică a marcat cele două evenimente de la 1 Decembrie, aniversarea Marii Uniri din 1918 şi sărbătorirea Zilei Naţionale a României.

Unii dintre competitori au alergat cu steagul tricolor, alții au afișat însemne naționale, bucuria de a concura la Crosul Unirii fiind mai presus de rezultatele înregistrate. Au fost acordate suveniruri pentru fiecare participant, iar competitorii clasaţi pe podium, la fiecare categorie de vârstă au fost recompensaţi cu diplome şi medalii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS