ALBA: ISU, dotat cu o autospecială pentru salvare la înălţime, de peste 2,6 milioane de lei

O autospecială destinată intervenţiei şi salvării de la înălţime, de la 42 de metri, a intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” Alba.

„Este printre cele mai moderne. Ea este foarte necesară, întrucât avem autoscara veche, din anii ’70, care nu asigura toate modurile de lucru. Era una mecanică, cu instalaţie hidraulică. Aceasta are capacităţi extinse”, a declarat şeful ISU, colonel Cornel Oprişa.

Valoarea autospecialei se ridică la peste 2,6 milioane de lei, a menţionat colonel Oprişa.

El a mai spus că autospeciala model M42L este destinată intervenţiei şi salvării de la înălţime pe timpul stingerii incendiilor şi în cazul producerii unor accidente tehnologice, dezastre sau calamităţi naturale, precum şi în cazul altor operaţiuni ce presupun lucrul la înălţime.

„Instalaţia de calare asigură orizontalizarea autospecialei în vederea lucrului cu instalaţia, special. Mişcările de rotire, de ridicare şi extindere a pachetului de scări pot fi executate în acelaşi timp. Instalaţia pentru stingerea incendiilor, montată în platforma de lucru, permite atât refularea apei/spumei cu ajutorul unui tun, fixat de platformă, cât şi cu ajutorul unor ţevi de refulare manuale”, a prezentat şeful ISU „Unirea” Alba câteva din caracteristicile noii autospeciale.

Colonel Cornel Oprişa a menţionat că, la finele anului trecut, au mai intrat în dotarea ISU un autocamion cu sistem hidraulic, cu container de suport logistic şi o motopompă remorcabilă de mare capacitate, de 10.000 de litri.

„În total, avem tehnică primită în valoare de 4.460.000 de lei, adică aproximativ 970.000 de euro”, a conchis inspectorul şef.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS