Confidenţialitate

ALBA: În weekend începe la Alba Iulia FOOD FEST 2017

În perioada 11-14 mai 2017, în Cetatea din Alba Iulia va avea loc a adoua ediție a FOOD FEST, un festival al mâncării de stradă.

Peste 25 de furnizori de mâncare de stradă din toată țara, cu autobuze, rulote, căruțe, standuri și truck-uri vor prezenta o varietate de preparate de tip fast food.

Vor avea loc Show-uri culinare , un cooking show cu Garda Apulum, se va amenaja un parc de distracții, va fi lansat un parfum … comestibil și va fi realizat cel mai mare salam de biscuiți, în lungime de 10 metri.

Atmosfera culinară va fi animată de cântăreți stradali, cu tobe, vioară, chitară și acordeon și spații de joacă pentru copii.

Joi, în prima zi a festivalului, iubitorii de experiențe culinare care vor alege să ia parte la Alba Carolina Food Fest Editia 2 vor putea testa un parfum comestibil, cu miros de lavandă și mentă sălbatică, ce va fi lansat de albaiulianul chef Cosmin Toma, sau vor putea participa la workshop-uri culinare suțtinute de elevii colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian„ din Alba Iulia, mulțumită directorului Dinca Cristian, directorului adjunct Basarab Mihaela, și profesorilor coordonatori: Dl. Nicolae Iacsa, Dna Onea Elena, Dna Savu Maria.

Vineri si sâmbătă, în cea de-a doua si cea de-a treia zi, vor avea ocazia să guste din preparate de pe vremea strămoșilor noștri, în cadrul unui show culinar în stil antic, pregătit de soldați din Garda Apulum. Meniul Alba Carolina Food Fest va include, de asemenea, cooking show-uri marca Selgros în fiecare zi de festival, sâmbătă un show cu chef Cezar Muntean, deținător al mai multor premii în domeniul gastronomic, duminică un spectacol culinar cu maestrul bucătar Jakob Hausmann, dar și un „market” ce va fi amenajat în șanțurile cetății, de unde vizitatorii își vor putea cumpăra fresh-uri, fructe, dulciuri, legume sau ”ronțăieli”.

Duminică, 14 mai, se pregătește un nou record în cadrul festivalului. După ce anul trecut a lansat cea mai mare carte de bucate din România, chef Cosmin Toma, alături de 10 voluntari, elevi ai Liceului Economic „Dionisie Pop Martian” Alba Iulia, și-au propus să realizeze cel mai mare salam de biscuiți, în lungime de 10 metri. Evenimentul de la Alba Iulia, cu intrare liberă, este destinat tuturor celor care vor să experimenteze un nou concept de eveniment, care va aduce împreună gusturi în materie culinară, dar și culturală.