Confidenţialitate

Alba: Gospodinele care își vând produsele pe internet, verificate de DSVSA prin metoda „clientul misterios”. Cele fără autorizație sunt amendate

Gospodinele din Alba care vând platouri cu aperitive și prăjituri pe Facebook, au intrat în atenția Direcției Sanitar-Veterinare. Inspectorii  folosesc metoda „clientul misterios”. Adică sună la numerele din anunțuri și comandă produse pe care, ulterior, le verifică.

Se apropie sărbătorile pascale, iar pe rețelele sociale s-au deschis listele de comenzi pentru cozonaci, pască, drob, ouă roșii, platouri cu prăjituri  de casă, ruladă de carne, brâzeturi și diverse specialități.

Mulți dintre cei care pregătesc alimente și le vând pe internet nu sunt autorizați.

Inspectorii sanitari-veterinari fac controale printr-o metodă simplă, dar ingenioasă. Dragoș Suciu, purtător de cuvânt al DSVSA Alba:

„De-a lungul timpului, inspectorii DSVSA Alba au realizat controale oficiale prin tehnica denumită „clientul misterios”. În fapt, inspectorii DSVSA Alba au comandat printr-o solicitare directă, realizată anonim, fără declinarea calității oficiale, produse alimentare comercializate pe internet”.

Apoi, când s-au întâlnit cu gospodinele, le-au cerut documentele; dacă nu le aveau, le sancționau:

„Transmitem tuturor consumatorilor să NU cumpere produse alimentare, prăjituri, cozonaci ori alte preparate de la persoane fizice care le comercializează prin mediul online, pe diferite site-uri de anunțuri și vânzări diverse bunuri și servicii ori de pe rețelele de socializare/grupuri ale acestora”.

Lista cu producătorii autorizați, inclusiv a celor înregistrati pentru vânzare prin internet se află pe site-ul DSVSA Alba.

Foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Citește și: Producătorii de ulei, unt și zahăr, bănuiți că au convenit să crească prețurile artificial. Consiliul Concurenței verifică 13 companii din domeniu