Confidenţialitate

Alba: Condiții de lux pentru deținuți

Suspecții de comiterea unor infracțiuni vor avea condiții de lux în arestul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Alba.

În aceste zile va fi desemnat un câștigător pentru contractul de lucrări privind extinderea şi modernizarea arestului de la sediul instituţiei.

Persoanele reținute de polițiști vor avea la dispoziţie camere de detenţie modernizate, o cameră pentru vizite intime, un club cu calculatoare şi telefoane conectate la internet.

De asemenea, modernizările prevăd loc de plimbare, spaţiu pentru primit vizite și câte un televizor în fiecare cameră.

Constructorul care va executa lucrarea trebuie să acorde o atenţie sporită la partea exterioară a clădirii, deoarece reprezintă elementul principal de securitate pentru evitarea tentativelor de evadare sau pătrunderea persoanelor neautorizate.

În același scop se vor instala un sistem de detecţie şi alarmare si un sistem de supraveghere video interior şi exterior, pentru monitorizarea încăperilor, ferestrelor, căilor de acces şi perimetrului imobilului, care vor semnala automat orice incident, la camera şefului de schimb .

Conform documentației, lucrările de renovare ar trebui să fie finalizate până la data de 22 decembrie 2017 iar valoarea totală estimată a contractului este de aproximativ 2 milioane de lei.