ALBA: Condamnat după ce a spart contul de Facebook al iubitei sale și a publicat discuțiile private

Un bărbat din Alba a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, fiind acuzat că a spart contul de Facebook al iubitei sale, a intrat în mesaje, i-a copiat discuțiile private și le-a făcut publice, pe pagina personală a femeii. Decizia nu este definitivă.

Tribunalul Alba l-a condamnat pe tânăr la 1 an şi 4 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de acces ilegal la un sistem informatic, 1 an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de alterarea integrității datelor informatice 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de transfer neautorizat de date informatice.

Dosarul va ajunge în 30 ianuarie la Curtea de Apel Alba Iulia.

Cazul a fost instrumentat de DIICOT, iar în rechizitoriu se arată că inculpatul a accesat fără drept contul Facebook al persoanei vătămate, în scopul obținerii de date informatice.

Practic, inculpatul a intrat în mesajele tinerei, de unde a copiat discuții private purtate cu alte persoane pe care le-a postat, ulterior, fie pe pagina personală a tinerei de pe Facebook, fie le-a transmis altor ultilizatori ai reţelei.

Apărătorul inculpatului a arătat, în fața judecătorilor, că bărbatul a avut o conduită bună, de recunoaștere și regret a faptelor, are o vârsta tânără (33 de ani), nu are antecedente penale, iar față de împrejurarea că a conștientizat gravitatea faptei și urmările acesteia. Bărbatul a acționat astfel din cauza geloziei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS