Confidenţialitate

ALBA: Case şi drumuri au fost avariate de o viitură

Patru case şi mai multe anexe gospodăreşti au fost avariate, iar câteva drumuri au fost distruse în urma viiturilor puternice produse, marţi seară, în comuna Şugag din judeţul Alba. În zonă încă sunt mobilizaţi zeci de voluntari, localnici şi pompieri militari care încearcă să înlăture efectele ploii torenţiale.

Primarul comunei Şugag, Constantin Jinar, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că autorităţile locale au realizat o prima evaluare a pagubelor produse în urma viiturii de marţi seară, cele mai mari probleme fiind la în satul Dobra.

„Pe raza comunei Şugag, a avut loc o furtună puternică cu grindină şi precipitaţii însemnate cantitativ, care a durat aproximativ 3 ore. În urma acestei furtuni, în satul Dobra s-a format o viitură antrenând după ea nămol, bolovani, pietre şi trunchiuri de copac care a distrus aproape totul în cale. Astfel, o casă a fost distrusă, un autoturism a fost grav avariat, o grădină de 2.000 metri pătraţi a fost distrusă complet, mai multe anexe gospodăreşti şi grajduri au fost practic duse de viitură, iar drumurile în zonă au fost distruse pe o lungime de 150 de metri liniari”, a spus Jinar.

Potrivit edilului, în satul Şugag a fost blocat accesul la cimitirul de pe strada Bisericii, a fost colmatată curtea Şcolii Gimnaziale Şugag şi a sălii de sport şi a fost inundată şi colmatată o gradină de 2.000 de metri pătraţi.

De asemenea au mai fost inundate şi colmatate în zona de centru a comunei două case şi a fost distrus drumul de acces care duce la cinci gospodării de pe strada Primăverii.

Din cauza viiturilor a fost avariat şi drumul forestier care face legătura centrului de comună cu satul Bârsana pe o distanţă de un kilometru.

„Imediat ce ploaia s-a oprit în zonă au fost mobilizaţi zeci de localnici, angajaţi ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi pompieri care intervin şi la această oră cu utilaje din dotarea comunei Şugag, a Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba şi de la firme private din zonă. Administraţia locală a mobilizat şi va mobiliza în aceste zone afectate toate resursele umane şi materiale disponibile pentru situaţii de urgenţă, astfel încât să înlăture cât mai repede pagubele produse de viituri” a mai spus primarul din Şugag.

O viitură puternică s-a produs, marţi seară, pe raza comunei Şugag antrenând nămol, bolovani, pietre şi tru