Alba: Aproximativ 100 de persoane sunt izolate dintr-un sat din Apuseni din cauza zăpezii

Aproximativ 100 de persoane din satul Borleşti, din Munţii Apuseni, judeţul Alba, sunt izolate, sâmbătă, după ce drumul comunal care face legătura în zonă a fost blocat de zăpada căzută în ultimele ore şi troienită de vânt, stratul de omăt atingând, în unele zone, peste un metru grosime.

Potrivit ISU, drumul comunal Certege – Borleşti, din zona oraşului Câmpeni, din Munţii Apuseni, este blocat pe o distanţă de un kilometru din cauza ninsorilor din ultimele 24 de ore, zăpada fiind viscolită şi ajungând în unele zone la peste un metru.

Satul Borleşti, unde locuiesc aproximativ 100 de persoane, este izolat, însă în zonă nu există persoane care să aibă urgenţe medicale sau alte probleme.

Potrivit sursei citate, pentru deblocarea drumului comunal au fost mobilizaţi 17 pompieri militari de la Pichetul Câmpeni cu două autospeciale, dar şi zece voluntari de la comitetul local pentru situaţii de urgenţă care intervin cu un utilaj pentru a curăţa zăpada de pe drum.

Satul Borleşti aparţine administrativ de Câmpeni, fiind unul dintre cele 21 de sate răsfirate care aparţin de oraş.

În ultimele zile, în Munţii Apuseni a nins abundent, iar stratul de zăpadă variază de la zece centimetri la peste un metru în zonele în care zăpada a fost viscolită.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS