Alba Iulia: Jumătate din oraș va fi blocat pe 1 Decembrie

Autoritățile încearcă să evite blocajele în trafic deoarece estimează că, în acest an, la Alba Iulia vor ajunge peste 150.000 de persoane.

Pe jumătate din străzile orașului circulația rutieră ar putea fi blocată din seara zilei de 30 noiembrie și în 1 Decembrie – transmite corespondenta Europa FM, Ioana Sfârlea.

Cei care vin dinspre Cluj, Sibiu și Apuseni vor putea intra cu mașinile doar până pe străzile cartierelor periferice. Începând din seara de 30 noiembrie, fluxul auto va fi supravegheat de polițiști, care vor dirija șoferii spre zonele de parcare neocupate.

La cele trei intrări principale în oraș se vor amenaja parcări imense, cu mii de locuri, pe câteva terenuri agricole. De asemenea, într-o zonă puțin mai apropiată de locul manifestărilor, va fi amenajat un loc special pentru căruțe, deoarece sunt persoane care au anunțat că doresc să ajungă la Alba Iulia deplasându-se exact ca acum 100 de ani.

Totodată, traseul care duce de la Gară la Parcul Unirii va fi blocat pentru persoanele care au anunțat că vor să-l parcurgă în marș, acțiune pentru care și-au dat întâlnire mii de oameni, în dimineața zilei de 1 Decembrie.

Singurele mijloace de transport cu care participanții la eveniment vor putea parcurge distanțe mai mari vor fi autobuzele societății de transport public, iar cel mai probabil călătoria va fi gratuită pe tot parcursul Zilei Naționale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS