Al doilea cel mai mare diamant brut din lume a fost vândut

O prețioasă piatră de 1.109 carate, considerată al doilea cel mai mare diamant brut din lume, a fost vândută pentru 53 de milioane de dolari la o licitație privată, bijuterului Graff Diamonds, relatează CNN.

Aceasta a mai fost pusă și anul trecut la vânzare, la licitația Sotheby, dar nu a avut succes.

Vânzătorul, Lucara Diamons, a recuperat diamantul uriaș din mina Karowe, din Botswana, în urmă cu aproape doi ani.

Fastuosul diamant se numește Lesedi La Rona, care înseamnă „Lumina noastră” în limba Tswana, una dintre cele mai comune limbi Bantu, vorbite în Botswana.

Compania Lucara spera că va abține cel puțin 70 de milioane de dolari pe piatra prețioasă, susținând că este cel mai mare diamant prețios găsit în mai bine de un secol.

Graff Diamonds, fondată în 1960, are o istorie lungă de achiziționare a pietrelor prețioase prin înțelegeri de milioane de dolari. În 2016, a cumpărat diamanatul de 603 de carate, Lesotho Promise, la o licitație în Belgia, pentru 12.4 milioane de dolari.

„Piatra ne va spune istoria sa, va alege modul în care va fi tăiată”, a spus Laurence Graff, citat de CNN.

Bursa a urcat în următoarele luni după ce a fost descoperit diamantul Lesedi La Rona, dar a scăzut rapid cu mai mult de 40% de la vânzarea eșuată de anul trecut.

Singurul cel mai mare diamant brut descoperit înante a fost Cullinan Diamond, de 3.105 carate, găsit în Africa de Sud, în 1905. Acesta a fost tăiat ulterior în pietre mai mici, unele dintre ele fiind acum parte din bijuteriile coroanei britanice.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS