Confidenţialitate

Al Di Meola, internat într-un spital din București, după ce a făcut infarct în timpul concertului de la Arenele Romane | AUDIO

Cunoscutul chitarist american Al Di Meola este internat într-un spital din București, după ce a făcut infarct în timpul concertului pe care-l susținea ieri seară la Arenele Romane. Artistului i s-au montat patru stenturi la inimă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În vârstă de 69 de ani, chitaristul de jazz Al Di Meola a urcat miercuri seară pe scena Arenelor Romane din Capitală, însă nu a reușit să-și ducă prestația până la capăt.

În timpul concertului a început să simtă rău și – aproape de miezul nopții – a fost dus de urgență la Spitalul Bagdasar Arseni. Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Florin Bica, a confirmat că artistul american de origine italiană a fost internat la cardiologie pe garda de STEMI, ceea ce înseamnă infarct miocardic, un eveniment coronarian cu potențial letal.

Lui Al Di Meola i s-au montat patru stenturi la inimă, iar starea sa este acum stabilă.

Incidentul a fost relatat și în mediul online de unii spectatori: „Superbul trio acustic al lui Al Di Meola ne-a oferit un spectacol minunat. Din păcate, în locul unui final triumfal am avut parte de un final îngrijorător. Lui Al i s-a făcut rău pe scenă și spectacolul a fost suspendat! Să ne gândim cu recunoștință la muzica lui și să-i urăm însănătoșire grabnică!”, a scris un spectator pe Facebook.

Cine este Al Di Meola?

Chitarist jazz, jazz-rock şi jazz-fusion, dar şi producător, Al Di Meola s-a înscris în 1971 la colegiul de muzica Berklee din Boston, iar trei ani mai târziu, s-a alăturat trupei pianistului Chick Corea, alături de care a cântat până în 1976. A colaborat cu artişti ca Luciano Pavarotti, Phil Collins, Santana, Jimmy Page şi Stevie Wonder.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Turul României la Ciclism 2023, amânat. Mesajul transmis de Federația de Ciclism | AUDIO