Confidenţialitate

Airbus scoate la licitaţie bucăţi din avioanele A380 | AUDIO

Este vorba de cele mai mari şi mai spaţioase avione de pasageri construite vreodată. Istoria acestor modele a fost scurtă, afectată de criza economică din 2008 și de schimbarea comportamnetului

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Licitațiile vor fi organizate începând cu 13 octombrie. Vor fi trei evenimente în cadrul cărora se vor pune spre vânzare aproximativ 500 de bucăţi din avioanele A380. Printre obiectele scoase la vânzare se vor număra lămpi, un bar, cărucioare, scaune, semnalele privind ieşirile de urgenţă sau coşuleţe pentru bebeluşi.

De asemenea, cei interesaţi pot licita pentru obiecte de artă create de artişti stradali utilizând diferite componente ale avioanelor A380, precum paletele turbinelor.

Veniturile generate de această licitaţie vor merge spre Airbus Foundation, pentru proiecte umanitare. A380 a fost conceput în anii 1990, când cererea pentru călătoriile cu avionul era în creşterea, iar piaţa din China părea sa ofere un potenţial nelimitat.

Cel mai mare avion de pasageri din lume, cu până la 544 de locuri şi un un preţ de catalog de 436 milioane de dolari, a fost însă livrat abia în 2007, cu doi ani întârziere iar viitorul său a fost afectat de decizia principalului client care a renunțat la o parte din comandă în condițiile în care în 2008 începea criza financiară mondială.

Producţia de avioane A380 s-a încheiat în 2021 după ce au fost construite 272 de aparate, comparativ cu peste 1.000 de exemplare cum se prognoza la un anumit moment.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Poliția Română vrea să cumpere 75 de motociclete de viteză de la BMW, singura firmă care a depus oferta până acum | AUDIO