Confidenţialitate

Airbnb recomandă proprietarilor să își lase spațiile neînchiriate timp de 24 de ore

Airbnb, platforma online care permite închirierea de imobile turiștilor, le recomandă proprietarilor înscriși să fie foarte atenți la igienă, pentru a proteja sănătatea oaspeților.

Pe Airbnb sunt listate peste 7 milioane de locuri de cazare, în întreaga lume.

Astfel, potrivit CNN, compania vă începe să recomande proprietarilor să se asigure că imobilele lor rămân neînchiriate 24 de ore, până când următorii turiști se vor caza, având în vedere că noul coronavirus poate rămâne în aer pentru câteva ore.

De asemenea, compania a anunțat luni noi reguli de curățenie pe care proprietarii care închiriază trebuie să le respecte.

Reprezentanții Airbnb oferă sfaturi acestora în privința dezinfectanților care ar trebui folosiți atunci când spatiile de cazare sunt igienizate. Proprietarii nu sunt obligați să urmeze întocmai planurile propuse, dar sunt sfătuiți să asigure o igiena riguroasă a spațiilor pe care le oferă turiștilor care caută cazare.

În această lună, Airbnb a primit un împrumut de un miliard de dolari din partea investitorilor. În plus, a fost creat un fond de 250 de milioane de dolari, pentru a plăti despăgubiri către proprietarii afectați de anulari ale sujururilor.
Cu toate acestea, există nemulțumiri în rândul proprietarilor care își oferă imobilele spre închiriere turiștilor. Aceștia spun că despăgubirile sunt prea mici și nu acoperă pierderile cauzate de anulările sejururilor.

Între timp, companii aeriene precum Delta au anunțat că au început să dezinfecteze interiorul aeronavelor cu un gaz special și au lașat un spatii libere între scaune.

Iar grupul Marriot a anunțat că a început să dezinfecteze camerele cu produse folosite în spitale. În plus, mobilierul din recepții este rearanjat, astfel încât să existe distanță între turiști.