Confidenţialitate

Airbnb oferă reduceri pentru securitatea proprietății, după ce a plătit despăgubiri unei turiste violate într-un apartament

Cunoscuta platforma online prin care se pot închiria camere oriunde în lume, Airbnb, a introdus o serie de reduceri pentru gazdele care doresc să investească în securitatea proprietăţii şi să cumpere încuietori inteligente și sisteme de alarmă. Decizia vine după ce a plătit o sumă uriaşă unei turiste care a fost violată într-un apartament închiriat la New-York.

Compania americană a plătit unei turiste din Australia 7 milioane de dolari, după ce aceasta a acuzat că a fost violată sub amenințarea unui cuțit într-o proprietatea închiriată în New York. Atacul s-a petrecut în 2015, în seara de Anul Nou. Turista și prietenii ei au închiriat un apartament în New York și au ridicat seara cheile proprietății de la un magazin din apropiere. Suspectul, în vârstă de 24 de ani, a făcut o copie a cheilor.  El a pledat nevinovat, dar a rămas în arest.

După acest atac, compania nu și-a revizuit regulile privind cheile și unde pot fi lăsate de turiști. De asemenea, nu trebuie să informeze cine mai are o copie a cheii pentru acea proprietate. Cu toate acestea, a introdus o serie de reduceri pentru gazdele care cumpără încuietori inteligente și sisteme de alarmă.