Confidenţialitate

Ai mânca o masă gătită de un cimpanzeu?

Un studiu publicat în revista științifică britanică Proceedings of the Royal Society arată că cimpanzeii sunt capabili să gătească, cel puțin în teorie.

“Pe baza unor studii în cadrul cărora cimpanzeii au fost testați într-o varietate de situații, de-a lungul a două sezoane ale producțiilor canalului National Geographic”,  s-a constatat că aceștia preferă mâncarea gătită și, mai mult, sunt dispuși să aștepte să se prepare, a declarat James Gorman, jurnalist al publicației New York Times.

Cimpanzeilor li s-au dat două felii de cartofi, una crudă și una gătită. Pe parcursul experimentelor, cimpanzeii au învățat că, dacă pun felia de cartof crud într-un castron și așteaptă câteva momente, vor obține cartoful gătit. În fapt, cercetătorii agitau vasul în care fusese pus cartoful crud și apoi îi dădeau cimpanzeului cartoful gătit. Însă din acest experiment reiese preferința primatelor pentru mâncarea gătită și faptul că sunt dispuse să renunțe la alimentele care li se dau, pentru a le obține apoi cu un gust mai bun, în urma preparării.