Aglomerație pe Valea Prahovei, precum și pe litoral, mai ales în Vama Veche și 2 Mai

Traficul se desfăşoară cu dificultate, sâmbătă, după prânz, pe mai multe artere din ţară, mai ales în staţiunile de pe Valea Prahovei, la Bran şi Râşnov, judeţul Braşov, dar şi pe litoral, în special în zona staţiunilor Vama Veche şi 2 Mai. Centrul Infotrafic anunţă că în aceste zone sunt coloane de maşini, viteza de deplasare fiind destul de redusă.

În judeţul Prahova, traficul rutier este intens pe DN1. Pe sensul de mers către Braşov se circulă în coloană între Nistoreşti şi Comarnic, dar şi între Sinaia şi Buşteni, iar în sens invers între Azuga şi Buşteni. Poliţiştii recomandă ruta alternativă DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele, pe care este uşor aglomerat în Vălenii de Munte.

De asemenea, în judeţul Braşov, autovehiculele rulează cu viteză redusă pe DN73, în zona Bran. Aglomeraţie există şi pe DN1E, la intrarea în Râşnov dinspre Poiana Braşov, din cauza maşinilor parcate pe marginea drumului.

În judeţul Constanţa, se circulă cu viteză mai mică decât în mod obişnuit pe DN39, în localităţile 2 Mai şi Vama Veche, deoarece trecerile pentru pietoni sunt intens folosite.

Probleme de trafic se mai înregistrează în judeţul Harghita ca urmare a manifestărilor de amploare prilejuite de sărbătoarea Rusaliilor Catolice, care a strâns mii de pelerini la Şumuleu Mic.

“Din cauza numărului mare de mijloace de transport, se circulă îngreunat pe drumurile naţionale DN13A şi DN12A, pe sensurile către Miercurea Ciuc. Pentru că, ulterior, numeroşi participanţi la sărbătoare vor porni către Ghimeş-Făget, circulaţia se va intensifica pe DN12A, spre direcţia Comăneşti”, se arată în comunicatul citat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS