Aglomeraţie la vama Nădlac II – românii se întorc la muncă în străinătate

Traficul pe sensul de ieşire din ţară a crescut de trei ori în ultimele 24 de ore, după ce mulţi dintre românii care lucrează în vestul Europei – veniţi acasă de sărbători – se întorc la locurile de muncă.

Cei mai mulți preferă Nădlac 2, pentru că de aici există legătură cu sistemul de autostrăzi care duce până în vestul Euorpei.

La Nădlac 2 au fost deschise opt artere de control pentru ieşirea din ţară, pentru autoturisme şi autocare, însă aplicația poliției de frontieră arată că se aşteaptă chiar și două ore pentru verificarea documentelor.

În ultimele 24 de ore, 33.000 de persoane, cu aproximativ 10.000 de mijloace de transport, au ieşit din România prin Nădlac II, adică o creștere de treo trei față de o zi obişnuită.

Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei.

Deocamdată, pe granița cu Ungaria, doar la Nădlac II este aglomeraţie, în timp ce la celelalte puncte din Arad se așteaptă cel mult 20 de minunte.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS