Aglomeraţie la staţia de metrou Pipera în a doua zi de la introducerea noului sistem de acces

Zeci de călători au aşteptat, marţi după-amiază, minute în şir să coboare la staţia de metrou Pipera din cauza aglomeraţiei produse după introducerea noilor sisteme de acces. Angajaţii Metrorex au fost mobilizaţi să-i ajute pe călători.

Probleme cu utilizarea cartelelor s-au înregistrat în timp şi la alte staţii de metrou până când călătorii s-au obişnuit cu noul sistem de acces.

Potrivit Metrorex, staţia de metrou Pipera a fost închisă circulaţiei timp de doar două zile, sâmbătă şi duminică, timp în care, au fost făcute eforturi pentru ca lucrările de modernizare a instalaţiilor de control acces să fie finalizate mai repede decât a fost preconizat în ultimul calendar înaintat de către constructor.

În perioada 15 – 17 iulie, trenurile de metrou au circulat cu călători doar până la/de la staţia Aurel Vlaicu.

La sfârşitul lunii iunie, Metrorex a decis reducerea de la şapte la trei zile a perioadei de realizare a lucrărilor de modernizare la staţiile cu o singură intrare.

Astfel, în staţia Pipera, lucrările au avut loc în perioada 15 – 17 iulie, iar alte lucrări vor fi făcute după următorul program: în Aurel Vlaicu 29 iulie – 1 august, în Constantin Brâncoveanu 22 – 25 iulie, în Tineretului şi Apărătorii Patriei 2 – 5 septembrie, în Dimitrie Leonida şi Costin Georgian 9 – 12 septembrie, în Pantelimon şi Berceni 16 – 19 septembrie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS