Confidenţialitate

Aglomerație la ghișeele pentru plata taxelor și a impozitelor

Aglomerație în țară la Direcțiile pentru plata impozitelor și taxelor locale unde oamenii au luat cu asalt ghișeele pentru a-și plăti din timp obligațiile fiscale.

Chiar dacă reducerea de 10% de care beneficiază cei care își achită integral taxele este valabilă până la 31 martie, mulți dintre cei care s-au așezat la coadă susțin că au venit pentru…. ”a scăpa de o grijă”.

 

Potrivit Mediafax, circa o sută de persoane din municipiul Galaţi s-au prezentat, luni, încă de la primele ore ale dimineţii, la Serviciul de Taxe şi Impozite Locale din centrul oraşului, în prima zi de deschidere a ghişeelor din acest an, ca să îşi plătească obligaţiile fiscale.

Deşi programul cu publicul a început la ora 8.30, foarte multe persoane, majoritatea în vârstă, erau prezente în faţa instituţiei cu mult timp înainte.

“Eu stau aproape, am venit să plătesc ca să scap de o grijă, aşa fac în fiecare an”, a spus Aneta Eftimie, în vârstă de 72 de ani, care era prima la rând.

Un alt pensionar care aştepta deschiderea ghişeelor a spus: “Am venit ca să scap de datorii faţă de stat, să fie statul dator la mine. Aşa e bine, să scapi, să nu fii dator la stat, să poată bugetarii să îşi ia salariul, să-şi mărească parlamentarii primele şi toate. De ce să mă deranjeze să plătesc, să moară aia de foame?”.

Printre pensionarii aflaţi la coadă s-a aflat şi un tânăr care venise pentru plata unei taxe pentru a obţine un document.

“Am nevoie de un document şi trebuie să plătesc o taxă. Mă aşteptam să fie aşa coadă pentru că oamenii sunt grijulii. E început de an, se obţin şi ceva reduceri… E normal pentru noi”, a spus, resemnat, tânărul.

La ora 8.30, oamenii, în grupuri de zece-douăzeci de persoane, au fost chemaţi de agenţii de pază în sediul instituţiei, însă nu erau deschise decât trei dintre cele şapte ghişee, situaţie pusă de reprezentanţii Serviciului de Taxe şi Impozite Locale pe seama deficitului de personal.

În Galați, spre exemplu, zeci de persone – majoritate în vârstă – s-au prezentat în fața Direcției de Taxe și Impozite cu mult timp înainte de începerea programului.

Iată ce a declart, pentru Europafm,  șefa Serviciului de Taxe şi Impozite Locale Galați, Elena Lovin.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Autoritățile locale le amintesc oamenilor că impozitele și taxele se pot plăti și online pe site-ul ghișeul.ro.

Persoanele fizice şi juridice care îşi plătesc integral obligaţiile fiscale către bugetul local până în 31 martie beneficiază de o reducere de 10%.