Aglomerația din vămi: Premierul Grindeanu cere intervenția ministrul de interne

Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut ministrului de Interne, Carmen Dan, să meargă în teritoriu pentru a rezolva situația de la punctele de intrare în țară, unde s-au creat cozi pe mai mult de 10 kilometri.

Cea mai mare aglomerație se formează, în aceste zile, la vămile Nădlac și Giurgiu – a spus șeful Guvernului.

El a cerut remediarea acestor probleme.

„Doamna ministru de interne, am văzut cozi în ultimele zile la punctele de intrare în țară. Nu vreau să intrăm în detalii. Poate aveți un dialog și cu ministerul de externe, în legătură cu partenerii nostri din Ungaria. Pe mine mă interesează, și cred că pe orice român care vine acasă după multe ore de condus, să vină mai repede în țară. Eu zic să vă duceți acolo. Poate chiar mâine. Îl luați și pe șeful Poliției de Frontieră, să vedeți la fața locului ce se întâmplă”- a declarat premierul Grindeanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul de Interne – Carmen Dan – susține că știe de această situația și avea în plan să meargă să vorbească personal cu reprezentanții vămilor.

„Există un plan de măsuri pe care îl avem în implementare. Eu țin legătura în permanență cu responsabilii Poliției de Frontieră. În acest plan am trecut și o vizită la punctele de trecere a fontierei pe care le-am identificat cu probleme”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Traficul a crescut în medie cu peste 30 de sută, pentru că mulți români se întorc în țară pentru a petrece sărbătorile pascale, iar alții merg în minivacanță în străinătate.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS