Agențiile de turism cer ca voucherele de vacanță să fie date la începutul fiecărui an

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism cer Guvernului ca distribuirea voucherelor de vacanţă să se facă la începutul fiecărui an, pentru ca turiştii să poată profita de perioada de înscrieri timpurii, între ianuarie şi martie.

Valoarea voucherelor de vacanţă emise în primele nouă luni ale anului a ajuns la 230 de milioane de euro, o sumă de opt ori mai mare faţă de cea de anul trecut – potrivit unui comunicat de presă al ANAT.

Litoralul, muntele, zonele balneo-climaterice și Delta Dunării au înregistrat în acest an creşteri de până la 25% faţă de anul anterior.

„Voucherele de vacanţă au încurajat românii să călătorească şi au susţinut litoralul românesc în lunile ploioase şi la final de sezon ori zonele turistice mai puţin vizitate în anii anteriori. Pentru prima dată, în acest an, mai mulţi români au fost în vacanţă la Marea Neagră, ori zone turistice mai puţin frecventate au început să crească în statistici. Suntem convinşi că sunt suficiente argumente pentru continuarea programului şi mai ales pentru acordarea din timp a voucherelor”, a declarat Nicolae Demetriade, preşedinte ANAT.

Potrivit statisticilor ANAT, aproximativ trei sferturi dintre cei care au primit vouchere au ales pachete turistice.

Cei care nu le-au valorificat încă le pot folosi pentru vacanţe în timpul iernii şi chiar vara viitoare, pe care le găsesc şi la Târgul Naţional de Turism organizat la Romexpo, în perioada 15-18 noiembrie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS