Confidenţialitate

Agent de la Pentineciarul Craiova, arestat preventiv pentru luare de mită și trafic de influență

Agentul cerea bani de la familiile deținuților pentru a a-i muta pe aceștia în camere mai bune.

Numai în perioada în care a fost supravegheat, respectiv șase săptămâni, agentul Marius Ungureanu a reușit să obțină aproape 2.000 lei, un
permis de pescuit în valoare de 106 lei, alimente şi băuturi alcoolice. Cea care l-a denunțat este vorba de soția primarului din Bîlteni, Gorj, trimis în judecată în stare de arest preventiv.

În schimbul celor primite de la femeie, agentul a introdus în penitenciar mai multe medicamente pe care le-a înmânat deținutului, deşi acesta nu avea reţetă medicală. Agentul a cerut bani și pentru a-i asigura primarului condiţii mai bune în penitenciar, la ieşirea din carantină, prin încarcerarea într-o cameră de detenţie mai curată, în care se aflau deţinuţi fără probleme deosebite de disciplină, dar și pentru a-i favoriza pe aparţinătorii lui cu ocazia vizitelor pentru pachet, la care acesta avea dreptul săptămânal.

Femeia s-a hotărât în cele din urmă să îl denunțe. Anchetatorii au stabilit uletrior că nu era singura persoană stoarsă de bani de agentul Ungureanu. Acum a ajuns chiar el în arest preventiv, cel puțin pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru luare de mită și trafic de influență.