Africa, tărâm virgin pentru giganţii IT

Pentru marile firme din domeniu tehnologiei, Africa rămâne o piaţă de cucerit în viitor.

După cum scrie revista The Economist, experţii IBM lucrează în prezent la crearea unor drone-cargo, botezate “măgarii zburători”, capabile să transporte pachete de 10 kilograme pe distanţe de până la 120 de kilometri.

Mari retaileri, precum Amazon, nu pot face în prezent livrări pe continentul negru. În condiţiile în care infrastructura este slab dezvoltată în Africa, transportul pe calea aerului s-ar dovedi cea mai viabilă variantă. Cu atât mai mult cu cât spaţiul aerian din această parte a lumii nu este foarte aglomerat.

La rândul său, compania Ericsson estimează că numărul telefoanelor mobile va creşte vertiginos. În următorii 4 ani, aproape fiecare locuitor al Africii ar urma să deţină câte un astfel de dispozitiv. O asemenea schimbare ar permite transferuri rapide de bani. În plus, unii medici le-ar putea expedia mesaje scrise pacienţilor pentru a le reaminti că trebuie să-şi ia medicamentele.

Răspândirea telefoanelor inteligente, ale căror preţuri scad constant, va permite ca aproape jumătate din locuitorii Africii să aibă acces la internet.