Aflat la București, prim-vicepreședintele CE a discutat despre Justiție

După noi gesturi ostile ale Puterii asupra Justiției, prim-vicepreședintele Comisiei Europene a venit, din nou, la București.

Frans Timmermans s-a întâlnit în această dimineață, cu președinții Senatului și Camerei Deputaților dar și cu membrii comisiei speciale parlamentare care au elaborat noile legi ale  Justiției.

Acestea din urmă i-au determinat recent, pe Timmermans dar și pe liderul Comisiei Europene , Jean Claude Junker, să avertizeze Puterea că dacă nu se revine asupra articolelor controversate, atunci discuțiile pe tema ridicării MCV și a intrării României în spațiul Schengen se vor pune  în alți termeni.

La discuțiile cu liderul european a participat și deputatul PNL Ioan Cupșa.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Într-un comunicat de presă emis după întâlnirea cu numărul 2 din Comisia Europeană (Guvernul Uniunii Europene), președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că i-a spus lui Frans Timmermans că “în ceea ce priveste modificarea codurilor penal si de procedura penala, la nivelul Ministerului Justitiei, a fost finalizat si adoptat proiectul de lege de modificare” a celor două acte normative, pentru punerea in acord cu deciziile Curtii Constitutionale.

Modificarea Codul Penal este un alt subiect extrem de controversat pentru că prima tentativă a avut loc chiar prin celebra OUG 13, anul trecut.

Întrebat despre acest lucru, tocmai președintele comisiei speciale, Florin Iordache, a declarat că nu știe nimic din ceea ce susține Tăriceanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De la Parlament, prim-vicepreședintele Comisiei Europene a mers la Președinție, unde s-a întâlnit cu șeful statului.

Apoi, a avut o întrevedere cu premierul Viorica Dăncilă, la Guvern.

La ora 15.30,  Frans Timmermans va face publice concluziile vizitei sale în România, în cadrul unei conferințe de presă.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS